måndag 25 februari 2013

Strimlad tiger med ”Tigervin”

Många är medvetna om att det endast finns runt 3 000 tigrar ute i det vilda som kämpar för sina liv. Dock att det finns ungefär 10 000 tigrar som sitter i bur vet inte lika många om. Av alla dessa tigrar sitter hälften i burar i Kina samtidigt som den andra hälften finns i USA. Detta fick vi reda på av WWF genom att vi fått svar på vårt mail som vi hade skickat. 
Samtidigt hittade jag en artikel på expressen på internet skriven av Robert Börjessons som publicerades den 13/12- 07 som handlar om en djurpark i Kina som Daily Mail varit och besökt. 
Djurparken heter Xiongsen och här föder man upp hundratals tigrar dock som syfte för att bli vin och mat. Dessa tigrar är fast i sina trånga burar där de samtidigt göds för att bli mat på djurparkens restaurang. Där man kan äta strimlad tiger med ingefära och grönsaker. Då tigern är från djurparken och är anledningen till att det tjänar pengar enligt en anställd.
Inte nog med tigerköttet så kan gästerna skölja ner maten med ”Tigervin”. Detta vin framställs genom att man låter tigerben ruttna i risvin runt nio år. Det som är speciellt med detta vin är att det anses hjälpa emot ledvärk och reumatism.
Kinesiska myndigheter säger själva att djurparken Xiongsen endast arbetar för att en dag kunna släppa ut tigrarna i naturen igen. Detta är dock inte verkligheten då enligt Daily Mails källa är det väl medvetna om tigerslakten som äger rum i djurpark. Då de anställda ser till att ha färskt tigerkött när myndigheterna kommer på besök. 

//Sara 

Källa:
http://www.expressen.se/nyheter/tigern-ska-do---for-att-bli-vin/ 20/2-13

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar